dimecres, 23 de desembre del 2009
Bon Nadal!!!
Joan Miró: matèria i fons
dimarts, 22 de desembre del 2009
Valoració personal
M'enrecordo com si fos ahir, de la tarda que la Loles ens va començar a explicar en que consistia això dels blocs exactament i que havíem d'anar fent. En aquell moment em vaig angoixar i estressar molt perquè jo mai he tingut molta facilitat amb el maneig d'aquests programes ni amb l'ús d'Internet; només sabia fer les coses bàsiques.
Però quan ja havia fet dues o tres entrades no ho veia tan complicat ni difícil, tot es feia igual, i sempre que he tingut algun dubte respecte a les etiquetes, als gadgets... ho he preguntat a algú i ho he pogut resoldre amb facilitat.
L'únic aspecte que m'ha angoixat més, ara cap al final de semestre ha estat el fet de portar totes les entrades al dia, veia que no ho podria aconseguir perquè no sabia d'on treure el temps necessari per fer-ho, però com diuen "querer es poder" i al final crec que ho he aconseguit.
Encara que en un principi no em va fer gens de gràcia això del bloc i vaig desitjar poder entregar les activitats en paper com s'ha fet tota la vida, a dia d'avui m'alegro d'haver poder realitzar aquest projecte, ja que ha estat una prova de superació personal i estic bastant contenta amb el treball que he fet durant aquests mesos.
Durant tots aquests mesos, a classe de TIC no hem parat d'aprendre a utilitzar nous programes que jo mai no havia sentit el seu nom: l'Audacity, per enregistrar sons i veus; el Windows Movie Maker, per elaborar vídeos amb imatges, àudio...; el Gimp, per retocar fotografies; l'Slideshare, per penjar presentacions, documents en la ret... entre d'altres.
De tot el que hem anat fent durant aquest semestre a aquesta assignatura, m'agradaria destacar dues activitats:
- La primera, és la que vam fer de retocar fotografies, editar-les amb el Gimp. Aquesta, alhora estava dividida en dues activitats: a la primera només havíem de modificar la grandària d'una imatge; i a la segona havíem de retallar-la, aplicar efectes i, per últim, retallar un dels elements de la imatge. Recordo que aquesta sessió de TIC em va agradar molt, m'ho vaig passar d'allò més bé, tant al principi fent-nos fotografies tots/es per la classe, com després veient-les a l'ordinador i triant amb les que treballaria. Va ser una sessió d'allò més entretinguda i dinàmica, amb la qual vaig aprendre nous conceptes que se que em seran útils el dia de demà, per exemple quan vulgui realitzar alguna feina amb fotografies dels nens/es. Per poder entendre tot això millor, només feu clic aquí i aquí.
- I, la segona activitat és la que vam realitzar amb el Windows Movie Maker, que va consistir en crear un vídeo amb imatges i àudio. Primerament, vam haver d'usar un altre programa (l'Audacity) per gravar la nostra veu llegint un text; i després vam haver de crear el vídeo amb imatges fixes que estiguessin relacionades amb aquest text. Aquesta activitat també em va agradar molt de fer, sobretot la part de crear el vídeo amb les imatges, perquè havíem de jugar amb els efectes, les transicions, el temps per fotografia... Havia vist molts vídeos fets per amigues meves amb fotografies nostres i amb música de fons, però mai m'havia interessat en esbrinar com ho havien fet. A més a més, crec que em pot ser molt útil en un futur com a mestre saber utilitzar aquesta eina , per exemple si volem realitzar un vídeo amb fotografies dels nens/es d'alguna excursió o sortida que hagin fet per donar als pares o ensenyar als mateixos infants a la classe. Per poder veure el vídeo que vaig realitzar, feu clic aquí.
En conclusió, totes les activitats que hem fet al llarg del semestre en l'assignatura de TIC les he trobat útils i interessant, ja que en totes he aprés alguna cosa nova, com a fer servir algun programa nou, o com a aprendre a gestionar-me la informació i compartir-la via Internet.
diumenge, 20 de desembre del 2009
L'última sessió de seminari...
El primer, "El pollet groguet", tracta d'un pollet que s'ha perdut i busca als seus germans per tot arreu. En la seva búsqueda es troba molts ous, però quan s'obren no estan els seus germans, sinó que surten una serp, una tortuga, un cocodril... Tots aquests animals se'n van amb el pollet per ajudar-lo, fins que finalment troben als germans d'aquest juntament amb la mare.
I el segon, "L'enfadat", és un conte que va crear ell mateix l'any passat al mòdul d'educació infantil. Aquest explica la història d'un peixet que sempre s'està enfadant per les cosses que li succeeixen.
Una altre activitat que també vam concloure aquest dia va ser la de l'actualitat educativa amb la notícia de l'Eloy, en Guillem i la Laura.
El titular d'aquesta és "Un uso moderado de videojuegos puede tener una influencia positiva en la educación de los niños", extreta del diari El País el dimecres 18 de novembre.
Aquesta el que diu és que un estudi ha arribat a la conclusió que un ús moderat de videojocs pot tenir una influència positiva en la educació dels nens/es i no perjudicar el rendiment acadèmic. Aquesta investigació també explica que els nois juguen més que les noies i que comencen des de molt petits a fer-ho.
Per poder contrastar aquesta notícia van buscar a més diaris i van trobar articles que parlaven del mateix i defensaven un ús controlat dels videojocs, ja que afavoreixen alguns aspectes del nen/a, com la memòria visual i l'aprenentatge.
La conclusió a la qual vam arribar tots després d'escoltar aquesta notícia crec que és bastant semblant. Es tracta d'un tema molt relatiu, ja que depèn de quins jocs parlem; si són jocs didàctics i educatius on els infants aprenen està bé que juguin, però no si parlem de jocs de guerra o violència, ja que això no és bo pels infants perquè repercuteix en ells i en les seves actituds, ja que quan són petits imiten tot el que veuen, són com esponges. I sempre controlant el temps de joc, fent un ús moderat, no que estiguin hores i hores davant la pantalla perquè tot això genera neguit i nerviosisme.
La Loles ens va explicar un experiment que va realitzar amb una companya que consistia exactament en això. Van decidir que estarien 12 hores seguides jugant a un videojoc, per després comprovar com els repercutia això i quins efectes tenia sobre elles, com es sentien. Quan van parar de jugar, ens va explicar que no va poder dormir gens i que tota l'estona se li apareixia al cap les pantalles del videojoc.
Ja per acabar, l'última activitat que vam fer a seminari va ser la de l'entorn sonor d'en Guillem, l'Eloy i la Sara Palomino. Em va cridar l'atenció un dels sons que va sobtar escoltar a l'Eloy, amb el qual estic completament d'acord, i és escoltar el silenci, ja que mai ens parem a escoltar-ho encara que siguin uns minuts.
Per últim, no podia deixar de destacar les boníssimes ametlles garapinyades que va portar la Laura Moragues, qui ens va explicar el secret de com fer-les...
Un exemple de superació
Aquest pare i aquest fill des de fa anys formen un equip, l'equip Hoyt, i participen en diferents proves físiques, com és el Triatlon.
Aquesta prova consisteix en nadar uns 3,86 kilómetres per l'oceà, recórrer en bicicleta uns 180,2 kilómetres i, per acabar, córrer 42,195 kilómetres per la costa de Big Island.
Em vaig quedar sense paraules després de veure aquest vídeo, ja que és un dels exemples més grans de superació personal que he vist mai, tant per part del pare que fa tot això per veure feliç al seu fill i perquè pugui portar una vida normal, com per part del fill que no es rendeix ni s'asseu a veure com passa la vida.
dissabte, 19 de desembre del 2009
El nostre instrument
Aquí el deixo adjuntat.
Slideshare
- Primer de tot crear-nos un compte en l'Slideshare (Sign up).
- Un cop tenim el compte creat, introduïm el nostre nom d'usuari i contrasenya per entrar dins el nostre espai i començar a penjar el que vulguem.
- Ja dins del nostre compte, ens dirigim on posa My Slidespace, i fem click sobre Upload your first presentation per tal de pujar el power point; el busquem a l'ordinador i li donem a acceptar.
- Ja per acabar, l'últim que s'ha de fer ara es copiar la direcció que surt on posa Embed i enganxar-la al nostre blog per tal de publicar el power point.
Ara que ja estan explicats tots els passos que cal seguir, deixo adjuntat el power point que hem creat jo i l'Aida sobre l'Adopció per l'assignatura de Comunicació oral, escrita i digital, i per la de Gestió de la informació i TIC.
Espero que us interessi el tema i us agradi la nostra presentació.
dijous, 17 de desembre del 2009
Diverses activitats....
Primerament vam començar amb l'explicació d'un conte per part de la Cristina Almazán, anomenat "La petita cuca de llum", on s'explica la història d'un cuca que no volia ser això, volia ser un altre animal, però després de parlar amb diferents animals i observar-los decideix que ja li agrada ser cuca i no vol canviar.
També, la Irene va portar alguns objectes que sortien al conte, com una bufanda, un barret i una pastanaga; aquest, crec que és un bons recurs ja que a l'hora d'explicar contes als nens/es és molt més fàcil que es facin una idea més clara si veuen els objectes que surten en aquest.
Deixant de banda per aquest dia l'activitat dels contes infantils, vam continuar amb l'exposició de l'entorn sonor de més companyes: l'Arantxa Velasco, L'Eli Puig, la Laura Moragues i la Irene Gras.
Pel que fa a la primera, un aspecte a ressaltar és que li va sobtar el fet d'escoltar molts sons a casa seva, una gran quantitat d'ells.
L’entorn sonor de L'Eli va ser totalment diferent als que havíem escoltat fins ara, ja que va fer moltes proves per tal d'analitzar els sons que l'envolten.
Primerament va separar els sons que sent a casa seva entre setmana, és a dir de dilluns a divendres, dels que escolta el cap de setmana, i la conclusió que va treure és que hi ha molta diferència entre aquests. M'ha cridat l'atenció un so dels que escolta entre setmana, i és el cant de les monges d'una casa de clausura que té molt a prop de casa.
Seguidament l'Eli ens va proposar fer una espècie de joc: amb una gravadora, va enregistrar els sons que sent des que surt de casa fins que arriba a la facultat. El que nosaltres havíem de fer era escoltar aquests sons, intentar esbrinar quin era cada un i apuntar-ho en un paper, per després comprovar que tal ho havíem fet.Ja per acabar, va realitzar una activitat pel seu compte que li va resultar bastant interessant, la qual va consistir en que, amb l'ajuda d'una flauta, ens va representar els sons que escolta en el seu lloc de treball, l'Auditori.
Després li va tocar el torn a la Laura Moragues, qui ens va explicar que va voler realitzar l'activitat amb algunes petites variacions.
Ens va analitzar l'entorn sonor d'un dia que va anar a buscar bolets als bosc amb el seu marit i els seus dos fills. Alguns dels sons que allà va escoltar van ser les fulles dels arbres, les motos, els nens/es...
Un aspecte que va comentar que em va cridar molt l'atenció va ser una capacitat que diu que a desenvolupat amb el temps i és la de, mitjançant els sons que sent, saber que estan fent els seus fills en cada moment; per exemple si sent la tauleta del menjador sap que estan pintant.
És quan no els sent que es preocupa perquè significa que estan fent alguna de les seves...
Ja per acabar, li va arribar el torn a la Irene Gras, qui després d'analitzar l'entorn sonor que l'envolta, va arribar a la conclusió que hi ha molta contaminació acústica en tota la ciutat vagis on vagis, i que arriba un punt que estàs tant acostumat que no ho sentes.
Finalment, l'últim que vam realitzar aquest dia al seminari va ser una reflexió sobre la pel·lícula que vam veure el dia anterior, la de Billy Elliot, i vam respondre unes qüestions entre tots per tal de crear una mica de debat.
"El so és vida"
dimecres, 16 de desembre del 2009
Google Docs
Un dels avantatges d'aquesta eina és que pots consultar els teus treballs des de qualsevol ordinador, no és imprescindible ser al mateix on has realitzat les tasques, ja que això funciona via internet.
Un altre aspecte a tenir en compte és que els fitxers que anem creant els podem guardar, convertir i descarregar en diversos formats, i també que podem pujar qualsevol document que hagi estat creat amb un altre programa d'ofimàtica, com per exemple l'OpenOffice.
L'únic requisit imprescindible per poder tenir accés al Google Docs es tenir creat un compte de Gmail.
Ja per acabar, si volem compartir documents amb algun company/a perquè per exemple es tracta d'un treball en grup i l'hem de realitzar entre tots, hem de convidar a aquesta persona i seleccionar l'opció perquè pugui editar ella també el document o només seleccionar perquè el pugui veure, però no modificar-ho.
dissabte, 12 de desembre del 2009
Billy Elliot
"Cuando empiezo a moverme lo olvido todo..... siento como electricidad"
dijous, 10 de desembre del 2009
Gotes d'aigua...
L'Eli Puig, una companya de classe, ens va interpretar amb el piano en directe una cançó que ha composat ella mateixa, en la qual ha estat treballant durant molts mesos, anomenada Gotes d'aigua.
Personalment, m'ha agradat molt la música, m'ha transmet molt, i mentre l'escoltava i em relaxava em venien al cap pluja d'imatges i records que m'ha agradat tornar a pensar-hi en ells.
Després d'haver-nos relaxat durant uns minuts escoltant la melodia, hem mostrat al grup les nostres presentacions, els nostres vídeos sobre la setmana d'activitats extraordinàries.
Em vaig quedar molt sorpresa, com crec que la majoria dels meus companys/es, després de veure totes les presentacions; em va agradar molt el treball que hem fet tots, ja que es nota que l'hem dedicat temps i ens hem esforçat molt per tal que quedés el millor possible.
dijous, 3 de desembre del 2009
Jclic: Els aliments
Tot això es fa mitjançant una sèrie de jocs, activitats didàctiques adreçades per a nens/es de P4 i P5, on s'intenta augmentar el seu vocabulari, treballar els colors, desenvolupar la memòria visual (mitjançant els memorys), realitzar associacions i diferenciacions...
En total, hem creat uns 12 jocs agrupats en:
- Trencaclosques de diferents tipus, on s'han de posar en ordre les peces per tal que encaixin bé i surti la imatge.
- Associacions, on han de relacionar els aliments amb el seu color, diferenciar el menjar saludable del que no ho és...
- Identificacions, on han d'identificar només les imatges d'un grup concret d'aliments.
- Jocs de memòria, on han de prestar molta atenció per emparellar totes les imatges. És un bon sistema per treballar la memòria visual.
- Sopa de lletres, on han de trobar unes paraules concretes, com noms de fruites i verdures.
Per poder veure i posar en pràctica tot l'explicat anteriorment, només heu de fer clic aquí
dimarts, 1 de desembre del 2009
Presentació de la setmana d'activitats extraordinàries
Durant aquesta setmana d'activitats extraordinàries del 16 al 20 de novembre, hem realitzat diverses sortides i activitats de tot tipus: a l'aire lliure, a museus, a una escola, a escoltar un concert...
- El primer dia de la setmana, el dilluns, vam anar a Natupark, un parc d'instal·lacions sobre els arbres, com ponts, tirolines, lianes, troncs oscil·lants... Aquesta sortida ens ha ajudat a tots/es a poder coneixer-nos millor entres nosaltres, a relacionar-nos en un ambient molt diferent del que esten acostumats a l'aula. Mitjançant aquesta sortida es desenvolupa i es convina el treball en equip, les capacitats perceptiu-motrius (equilibri, to postural, percepció...) i també les capacitats condicionals (força, resistència, velocitat...)
- El dimarts vam anar a la Fundació Miró, situada al Parc de Montjuïc, un espai dinàmic, obert i participatiu, molt diferent dels museus on estem acostumats a anar, ja que l'edifici dóna accés a patis interiors i terrasses on també hi ha exposades obres d'art. A més a més, compta amb un ampli ventall de propostes i activitats educatives, tant per a educació infantil, primària com per a secundària.
- El tercer dia, podíem escollir nosaltres l'activitat educativa a fer i, després d'informar-nos sobre diversos llocs, ens vam decidir pel Cosmocaixa, ja que té una oferta educativa bastant gran amb diferents tallers pels nens/es, com el Clik, el Toca Toca!, el Planetari Bombolla... Va ser aquest últim pel qual ens vam decidir, on els infants coneixen el món celeste, l'univers i els astres d'una manera divertida, lúdica i pràctica, ja que mentre senten l'explicació ho veuen tot gràcies als recursos visuals que fan servir.
- El dijous vam anar a visitar l'Escola Joan XXIII per tal de veure i comprovar de primera mà l'ús i l'aplicació que se li dóna a les TIC a les aules. Allà vam poder moure'ns entre els nens/es, observar-los sense que ells ni s'immutessin per la nostra presència.
- I, finalment, el divendres vam visitar el Museu de la Música, on vam poder veure intruments de diferents tipus, cultures i països; i l'Auditori, on vam tenir l'oportunitat d'assistir a l'assaig d'un concert destinat a infants,anomenat Corda i descorda.
Tot això que hem explicat, ho hem intentat plasmar a aquest vídeo; esperem que ho haguem aconseguit i us agradi.