Aquest dia va ser el torn de dues companyes; una va explicar un conte anomenat "El lleó gandul", i l'altre dos: "Els colors" i "La samarreta d'en Max".
El primer conte estava centrat en els animals del ZOO, com els micus, l'elefant, la girafa, la serp...
Aquest conte em va agradar molt , sobretot la manera d'explicar-lo de la meva companya; a més a més, mentre l'explicava cantàvem cançons d'aquests animals i d'aquesta forma es fa més entretingut i divertit d'escoltar.
Pel que fa als altres dos contes, tant un com l'altre, tenien un argument difícil de seguir. Penso que no eren contes molt adequats per a infants tan petits perquè no despertarien el seu interès i es despenjarien de l'activitat molt aviat.
En el dels colors, cada vegada sortien més colors i es barrejaven més entre si; i en el de la samarreta d'en Max, el protagonista feia massa accions seguides difícils d'entendre.
Quan vam acabar aquesta activitat dels contes, la Loles ens va donar una sèrie de pautes que són aconsellables de seguir a l'hora d'explicar contes als nens/es:
- Hem d'explicar un conte, no llegir-lo.
- Haver treballat el conte prèviament: conèixer i tenir-lo assimilat. Tenir clar com comença, que passa a la història i com acaba.
- Tenir clar els elements més importants per poder improvitzar.
- És recomenable que tots els nens/es estiguin asseguts a la mateixa fila.
- Començar a poc a poc i augmentar la velocitat al narrar.
- No hem de cridar, tenir una veu tranquil·la, resposada.
- I per últim, per tenir èxit, utilitzar la nostra simpatia, compressió i espontaneïtat.
Un cop vam acabar de prendre nota d'aquestes pautes, vam començar una altre activitat, la de l'entorn sonor, que aquell dia l'havien d'exposar també dues companyes.
L'objectiu d'aquesta activitat es realitzar una reflexió sobre la quantitat de sons que ens envolten, que els tenim tan interiortizats que ja no ens molesten i si no ens parem a escoltar-los especialment, no ens adonem que hi són.
L'activitat consisteix en realitzar una llista dels sons que escoltem des de casa nostra, tant de dins com de fora, i dels que escoltem de camí de casa a classe. D'aquests últims, apuntar quins són molestos, quins agradables, quants sons podem escoltar alhora, quins es repeteixen...
La conclusió a la qual vam arribar després d'escoltar a les nostres companyes és que estem completament envoltats de sons i sorolls quasi tot el temps, encara que no ens adonem. Estem envoltats d'una gran contaminació acústica i això té conseqüències negatives, com que cada vegada hi hagi més gent sorda a una edat més temprana.